Tel:+36 70 705 0957                         Email: vizsgakozpont@nyiregyhaziavk.hu                 A NAH által NAH-12-0008/2021 számon akkreditált vizsgaközpont (személytanúsító szervezet)


Nyíregyházi Vizsgaközpont

A Nyíregyházi Vizsgaközpont az ország több vizsgaközpontjával együtt, 2020. július 1-én jött létre a szakképzésről szóló 2019. évi LXXX. törvény és a szakképzésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 12/2020. (II. 7.) Korm. rendeletben megfogalmazott előírásoknak megfelelően.

 

A szakképzésről szóló törvény vonatkozó rendelkezése szerint szakma megszerzésére irányuló szakmai vizsgát, illetve szakmai képzéshez kapcsolódóan a szakképesítés megszerzésére irányuló képesítő vizsgát akkreditált vizsgaközpont szervezhet.

 

Elsődleges feladatunk, volt a személytanúsító akkreditáció megszerzése, mely után a vizsgaszervezés magas szintű lebonyolításával a jelentkezők számára lehetővé tegyük az általuk választott szakma vagy szakmai képzéshez kapcsolódó szakképesítés megszerzését, ezzel kiszolgálva a szakképzés piaci, gazdasági szereplői részéről felmerülő munkaerőpiaci igényeket.


A Nyíregyházi Vizsgaközpontot, a 2021. október 7-i a sikeres személytanúsító akkreditációs eljárás után, a Nemzeti akkreditáló hatóság a NAH-12-0008/2021 számon nyilvántartásba vette.


https://www.nah.gov.hu/hu/szervezet/nyiregyhazi-vizsgakozpont/ 


Akkreditált vizsgaközpontként a szakmai vizsgákat az Innovációs és Technológiai Miniszter által jóváhagyott Képzési és Kimeneti Követelményekben, illetve a képesítő vizsgákat Programkövetelményekben meghatározottak szerint szervezzük meg, az akkreditáció során megpályázott képzési területekhez tartozó szakmák és szakképesítések tekintetében.


A megújult vizsgarendszerben történő eligazodásban, honlapunkon folyamatosan megújuló és közzétett tájékoztatókkal fogjuk segíteni a vizsgára jelentkezőket.


A megváltozott vizsgarendszer és azok feltételeinek, az akkreditációnak való folyamatos megfelelés, a színvonalas törvényes vizsgafolyamat lebonyolítása érdekében, vizsgaközpontunk munkatársai, a vizsgáztatásban résztvevők képzéseken vesznek részt, melynek megszervezése kiemelt és folyamatos feladataink közé tartozik.


Vizsgahelyszíneink rendelkeznek a vizsgáztatáshoz szükséges tárgyi feltételekkel az interaktív és a projektfeladatok vizsgáit is színvonalasan tudjuk lebonyolítani. Reméljük, hogy munkánk eredményessége, az elégedett és sikeres szakmai illetve képesítő vizsgát tett vizsgázók számában mutatkozik majd meg.


Honlapunkon megtalálható e-mail címeken és telefonszámokon állunk rendelkezésükre szakmai vizsgákkal kapcsolatos kérdéseik megválaszolásában.


Nyíregyháza, 2021. október 07.Obuczki Rita Éva


vizsgaközpont vezető

                                                          Nyíregyházi Vizsgaközpont dolgozói
Obuczki_Rita

  Obuczki Rita Éva

vizsgaközpont vezető
IMG_0003
Dancsiskóné Bakos Katalin
irányítási vezető
IMG_0036
    Makkai Edina
titkárságvezető
Pristyak_ildiko_2
   Pristyák Ildikó
munkaügyi és személyzeti ügyintéző